2011 - sum up, del 1

En dag återstår på året. Imorgon är det nyårsafton och det är dags att ta sig an 2012 med alla de nya utmaningar och förändringar det innebär. Någon frågade om jag var pirrig och visst, det är jag. Men inte nervöst pirrig, bara förväntansfull pirrig. Om ni förstår hur jag menar...

Som vanligt brukar jag ju ge en sammanfattning av året som gått och varför frångå en sådan trevlig tradition (*ler*). Man blir faktiskt helt förvånad över hur mycket som händer på ett år, vad man gjort och vad man hunnit glömma.

JANUARI: Började som vanligt året med att klaga på min vikt. Nu skulle här hållas igen... (kan bara säga att denna januari väger jag 3 kg mer än då!) Min karaktär är något utöver det vanliga! Lill-dottern tog sitt efterlängtade körkort. Taket i garaget kollapsar, japp... det tog sin tid för byggfirman om man säger så. Jag har pluggångest över statistik och Lean-metodik. Vi har diskussioner om trosor, en massa märkliga fåglar som ramlar ner från himlen, dottern och hennes utflykter och så givetvis... jag börjar ett nytt jobb i Lund och får ta ett tårfyllt farväl av Älmhult.
Månadens bästa citat kommer från maken:
"Hade vårt kylskåp varit en lunga hade personen varit död för länge sen"

FEBRUARI: Börjar så smått komma in i mitt nya jobb och flängandet runt om i Europa tar sin början. Men jag trivs och tycker det är otroligt spännande även om man saknar mycket av energin i Älmhult. Vintern håller oss kvar i ett järngrepp och dottern sladdar av vägen med sin lilla bil (med sommardäck...). Börjar lyssna på dansk musik för att kunna hänga med kollegornas snack på jobbet. Och sist men inte minst... jag får min nya bil... aaahhh... lycka!!
Månadens bästa citat kommer från IT-supporten som skulle fixa min mail:
"Alltså, det funkar till 99% med rätt förutsättningar men vi har tyvärr blivit beroende av system som inte fungerar..."

MARS: Jag testar en ny bantningsmetod, FI -Fettkemiskt Index (*ler*). Chokladfontän det är mumma det. Och så funderade jag på om det var en tillfällighet eller en kupp att FETTISdagen och Kvinnodagen inföll samtidigt... En helg i Motala hos lill-sonen där vi kämpade med luftmadrassen. Fixade mina tentor och valde att hoppa av statistiken. Reste till Bristol och hade en liten incident vid mellanlandningen i Bryssel... hjälpte inte min redan stora flygskräck precis. Vi tapetserar TV-rummet och maken byter innerdörrar under ett konstant svärande. Jag var i Idstein och fick lära mig allt om min EQ (nåja, det gick väl ganska fort...)
Månadens bästa citat kommer från farmor Signe:
- Var är Stefan frågade hon
- Han stannade hemma, han kände sig inte riktigt bra
- Nej, han är väl glad när du kör hemifrån...

APRIL: Blev lurad 1:a april rejält av min gamla chef... pinsamt! Det härjar en storbrand i byn och flera hus brinner ner till grunden. Huga! Vi byter från Boxer till Viasat och har nog aldrig ångrat oss så mycket som nu, med facit i hand. Dottern kom hem med sällskap som maken skrämde livet ur i kalsonger. Jag gör också en "nakenchock" genom att gå igenom tullen på Kastrup med kjolen hängande runt fötterna... Maken köper en flöjt (japp, vi är fortfarande gifta). Vi kör på konstrunda och vintern börjar äntligen bli vår
Månadens bästa citat kommer från dottern som just sålt sin gamla soffa på Blocket:
- Det är ju bra att ni skall köra en bit så vädrar ni bort lukten, den luktar lite illa...

MAJ: Usama bin Laden försvann för gott. Vi flyttar Modern till kärleken i Växjö. Vi har en bra Future-konferens i Ängelholm och jag får besked som gör mig frustrerad. Det där med pokerface är ju inte jag liksom... Jag genomlider, ännu en..., helvetesresa med SJ som avslutas med en explosion. Klimakteriet - here I come! Vi spelar spel i Motala, går på grillkväll med Sir Väs-klubben och Stenmark vinner Mästarnas mästare - helt rättvist!
Månadens bästa citat kom från farmor Signe:
- Danskar kan man inte lita på, de gillar hästar och så luras dom

JUNI: Farmskan gör debut som modell och köper samtliga kläder själv. Makens bror gifter sig och firar sommarbröllop i trädgården. Hade en härlig helg uppe hos Modern och Rolf med bad och god mat. Farmor Signe får lunginflammation och vi tror att hennes dagar är räknade, men icke! Vi har en härlig "Älmhults-kollegor-fest" hemma hos Fru Ekdahl där jag fick spela kvällens elva-gäst. Äter världens dyraste räkmacka i Stockholm... 184 kronor och då ingick inga ägg! Har en semesterdag som tillbringas på Ullared i exakt 2 timmar och 7 minuter... måste vara rekord.
Månadens bästa citat kommer även denna månad ifrån farmor Signe:
- Jag skall åka till stan och köpa en ny bikini
- Ja, det är väl inte så konstigt så som du har lagt på dig!

Ja, herre min je... som jag har skrattat när jag läst mina inlägg. Att jag är så rolig kom som en total överraskning (*ler*). Nej, skämt åsido, det händer en hel del och det är fantastiskt kul att gå tillbaka.

Imorgon kommer del två av denna sum-up
//Farmskan

PS! Dagens lärdom:
Sätt aldrig knivar i diskmaskinen med spetsen uppåt... aj, aj, aj och mycket blod


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0