Just nu...

är vi fyra stycken som ser ut och känner oss så här...



Vi har idag cyklat i 8 timmar, sammanlagt runt 3 mil helt otränade. Tror fasen knappt jag cyklat sen jag var liten... har sjukt ont i ändan och benen är stumma som bara den. Kommer nog att få problem imorgon när jag skall gå upp skulle jag tro. Men oj vad skoj vi har haft

Men vi börjar med gårdagskvällen som avnjöts i fantastiskt väder nere i Åhus och på Handelsbaren i glada vänners lag och med Patriks Combo. God mat och lite rosé i kroppen, sen var man i form så där" kvällen före" sin första semesterdag. Och vilket drag där var sen... sjukt roligt. Så vi kom inte hem förrän sent och det kändes i morse kan jag lova...



Redan klockan 10 var det samling nere vid Kantarellen med nypumpade cyklar. Vi skulle nämligen ägna en heldag åt en Vin- och delikatess runda tillsammans med kusin P och Jan(a) och ett tjugotal andra. Efter en inledande liten smörgås med gorgonzola och surdegsbröd bar det iväg genom skogen mot Rinkaby. Första stoppet var på Minnas chokladstudio där vi fick provsmaka praliner och dricka vinäger (!) i skithäftiga glas (Vill ha!!!). Vinäger ihop med choklad var faktiskt godare än man kunde tro.

     

Efter det upp på cyklarna igen till en biodlare som bjöd på både lite lärdomar och skrönor men också honung och knäckebröd. En kort stund därefter var det stopp på Sveriges största grönsaksodlare där vi bjöds på fantastiskt god löksoppa med öl.

Nu började det kännas i ändan kan jag lova... och min kedja hade hoppat av tre gånger så maken hade fått göra reparationsarbeten "on the fly" (ytterligare en sak som gör att jag skall behålla honom... plus att han också påpekade att batterier är för dyra). Försökte desparat också klä in min sadel i vårt sittunderlag...

  

Vidare genom landskapet till nästa stopp som var på Åhus Vingård och Rökeriet. Provsmakning av vin och en god tallrik med lax och potatis. Vinet var så gott så det inhandlades en extra flaska till lunchen. Jan(a) studerade etiketten noga så han inte skulle glömma bort vad det hette.

        

Oj vad segt det var att stiga upp på cyklarna igen... det var mer än rumpa och ben som protesterade kan jag säga... men iväg bar det ner till en delikatessbutik som erbjöd lite goda korvar och sen dags för dagens sista matstopp på Ålaboden vid Revhaken. Ni förstår att maken jublade över all god fisk som serverades (*ler*)

      

Tröttare än trötta tog vi oss de sista kilometrarna tillbaka till vår slutstation där vi fick kaffe och god glass. Skulle vi nu vandra hemåt med cyklarna, för jag kan säga att blodtillförseln till allting under naveln nu inte längre existerade. Men vi tog oss i kragen och maken fick en liten extra kick när det vankades whiskey hemma hos Jan(a) innan hemresa. Slitna och med ett löfte att detta var sista gången vi gjorde en sådan tur utan gelé-sadlar så tackade vi för oss och åkte med snälla Dottern hem.

Nu ser jag med spänning fram emot morgonen... skulle förmodligen stretchat
//Farmskan


Kommentarer
Kusin P

Tack för en fantastiskt trevlig dag! Tror att jag cyklar till jobbet imorgon!!!!!

2011-07-20 @ 21:27:04
Maya

Haha... Underbart berättat, kändes nästan som jag var med :))) Vinäger är en spännande upplevelse :)

Och Håller med riktigt trevligt på Combon och så kul att ses :) Vi var ju och åt på Åmund i går, som vanligt sagolikt, de revbenen går inte av för hackor!

Sen var det ytterligare en kanon kväll i Combo anda!

I dag är det Picknick med gänget och sen avslutar vi det hela på handelsbaren skulle jag tro :)

Jag hoppas vi får tillfälle att ses igen :)

Kram

2011-07-21 @ 10:18:13
URL: http://mayashideout.blogspot.com/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0