11 oktober 1911

Japp, då föddes hon, Signe Elisabeth Olsson, som yngst av sex syskon. Först kom två pojkar och sen fyra flickor på raken. Mor och far hette Ola och Anna och de passade upp på detta minsta yrväder. För yrväder det har hon varit i hela sitt liv. Jag tror att hon tillbringade större delen av sin skoltid i skamvrån faktiskt (i varje fall om man skall tro henne själv). Ola jobbade som lantarbetare i Kungsskogen och blev därför i byn kallad Ola kung. Det fick till sin följd att vägen de bodde på döptes till Prinsessvägen, efter alla hans flickor. Gatan heter fortfarande likadant och ligger här i min lilla by.

Och idag fyller hon alltså 100 år och har fått brev från kungen och allt. En hel del blommor och gratulationer har ramlat in även idag men nu börjar hon bli trött på allt firande. Vill nog att vardagen skall återgå till det normala...

Grattis i varje fall Signe Elisabeth!



Har precis krupit upp ur ett varmt bad, var tvungen att försöka tina upp efter en kall dag på jobbet. Fattar inte att det kan vara så kallt varje dag. Det roliga var att i morse hängde där en lapp på dörren där det stod: "Värme och varmvatten kommer att vara avstängt den 12 oktober på grund av inkoppling av ny kund"... Jaha, till skillnad från vilken dag då tycker ni??

Full debatt på TV:n bakom mig om huruvida Juholt skall avgå eller inte... jag tycker han skall sitta kvar. Det är det säkraste sättet att stödja det andra laget (*blink blink*). Nej, det är egentligen inget att skoja om för man borde faktiskt ha bättre koll på regler om man har den positionen han har. Fortsättning lär följa för nu verkar drevet gå...

Ikväll blir det en bra film, kaffe och noblesse... mys med maken

//Farmskan

Det är såna stunder, när man närapå går under, som man bäst behöver nån
som säger: Det går över!




Kommentarer
Lena

Min mormor hette också Signe Elisabeth och var född i oktober. Hon skulle fyllt 101 nu i slutet av månaden, men fick tyvärr sluta redan när hon var 85. Lyckans du som har kvar din härliga.

Visst är det synd om Juholt. Nån försöker ju skada honom. En ynkligare och ömkligare person får man ju leta efter. Är det en sådan nisse vi vill ha som ledare i vårt land. ÅHNEJ!!

2011-10-11 @ 21:28:50
Kusin P

Japp! Det är våran FARMOR det! Noblesse till kaffet minsann.....hmmmm <3

2011-10-12 @ 09:57:35
Elin

DÄÄÄÄ GÅR ÖÖÖÖVER!!!! ;) (SKRIK FRÅN ESLÖV!!!)

2011-10-14 @ 18:31:10


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0