År 2012 - del 1

Januari: Året inleds med att jag tillträder mitt nya jobb som landschef i Holland. Fortfarande kan jag känna mig helt förundrad när jag tänker på det. Men stolt givetvis. Vi hittar också en lägenhet i stan och bestämmer oss för att sälja huset, efter mycket ångest från Farmskan. Månaden innebär mycket pendlande, jobbiga flygresor och hotellvistelser och standarden är inte alltid den bästa om man säger så... vilket jag högljutt kommenterar och därför blir uppgraderad till sviten. Och så givetvis... den traditionsenliga bantningen för paret Färm. Att vi aldrig lär oss!
Månadens bästa citat kom från farmor Signe på följande fråga ifrån personalen:
- Vem är det som är och hälsar på dig?
- Jag vet inte
- Men det är ju Åsa
- Är det? Oj, vad hon har växt...
 
Februari: Huset kommer ut till försäljning och det känns lite ledsamt. Ser ett foto på mig själv som gör mig helt förstummad... vem är människan? Maken blir delägare i en snöslunga och får en religiös uppenbarelse (synd att han bara fick använda den en gång...).  Jag blir med lägenhet i Amsterdam och börjar dessutom dra igång med anställningsintervjuer. Projektet framskrider men allt är helt surrealistiskt fortfarande. Kommer vi att ha en bank när projektet är slut liksom? Jag besöker Wien för första gången och sover med 29 grader på rummet... pust! Jag får världens härligaste besked, att jag skall blir farmor, och blir fullständigt genomrörd till tårar. Underbart!
Månadens bästa citat kommer från stor-sonen om det där med rökning inomhus:
- Att ha rökavdelning på en restaurang är som att ha en kiss-zon i en pool

Mars: Månaden är full av pappersarbete inför min flytt ut från Sverige och in till Holland. Så mycket olika saker de behöver veta och få stämplar på. Och stämplar kostar pengar skall ni veta. Suck! Jag besöker Düsseldorf, får blåmärke efter lite för hård hantering av mina ögonbryn och så börjar vi sortera och rensa i huset för nu är det sålt. Tre högar, en till Amsterdam, en till Kristianstad och en till tippen... Maken gör sin första tripp till Amsterdam och jag har årets värsta förkylning.
Månadens citat kommer från maken efter att jag försökt hitta en kostym som passar min kropp:
- Du kan ju försöka få en uppsydd...
 
April: Kick-off i Amsterdam och nu börjar det surrealistiska få lite skarpare kanter. Vi var på konstrunda med våra grannar som traditionen sig bör och vi köpte "nästan" en tavla. Fick nycklarna till lägenheten i stan och satte igång målarna direkt. Flyttlasset går till Holland så nu är det bara halva bohaget kvar i huset. Modern och maken flyger ner och hjälper till att sätta upp det hela. Tiden stannar till när farmor Signe till slut får somna till... oerhört saknad. Jag hann aldrig hem men fick ändå se henne innan de flyttade henne. Ville inte att sista bilden skulle vara en kista. Fina, fina farmor! Dottern gör också en bejublad föreställning i "Little shop of Horrors" och så firar vi några nyblivna 50-åringar. Japp, det året i år!
Månadens bästa citat kommer från Rolf som svar på MMS:et av pannkakor med jordgubbar
-- Det ser gott ut med korv...
 
Maj: Vi lämnar huset till nya ägare och plötsligt är månader av stress som bortblåsta. Vi upplever IFK:s hejarklack på mycket nära och högljutt håll efter semifinalvinsten i Elitserien och jag gör ett bejublat första besök i tvättstugan och startar mangeln...  Får besök i Amsterdam av Manne och Lena och så har vi en underbart fin begravning av farmor. Låser mig ute från lägenheten och förlorar €50 på kuppen. Amsterdam har en värmebölja och vi flyttar in på vårt nya kontor. Sa jag att Sverige vann Eurovisionfinalen...? Euphoria!
Månadens bästa citat kommer från maken som har svar på det mesta:
- Varför larmar du, säger jag. Huset är ju tomt
- Vi betalar ju för det...
 
Juni: Jag blir utskriven från Sverige, vilket känns i hjärtat. Lilla dottern tar studenten och vi flyger hela familjen till Rhodos på en veckas semester. Skrämmer livet ur Dottern som tror att vi är i Turkiet. Ett magiskt ögonblick. En helt fantastiskt trevlig vecka och en välbehövlig semester för Farmskan.
Månadens bästa är jag inte så stolt över faktiskt. Inget citat egentligen men det duger ändå. Gasspisen fungerade inte och jag hade inkallat reparatör. Jag trycker på knappen för att visa att den inte knäpper...
- Har du kopplat strömmen?
- Va?
- Ja, har du satt i kontakten?
Ridå!
-----------------------------------
 
Slut på del 1... resten kommer om någon dag. Plus naturligtvis årets Hunk-lista
Ha en skön kväll... för oss blir det thai-mat och bio
 
//Farmskan


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0