Tig min mun...

... så får du socker

Ett gammalt beprövat ordspråk som både farmor och mormor sagt till mig många gånger. Egentligen tror jag att det betyder att man skall hålla sig lugn och inte brusa upp. Men idag betyder det enbart trevliga saker, jag och maken skall nämligen in till grannarna ikväll på en av våra traditionsenliga "spelkvällar" = mat... god mat! Och har man bara ätit soppor hela veckan så rinner snålvattnet kan jag säga. Visst, vi lär förlora några dagars surt ihoptjänade kilon men vi har ju två veckor till att kämpa på. Och ibland måste man belöna sig också för att inte tappa modet.



Och det har gått väldigt bra denna gången, ingen huvudvärk, inget sockersug

Maken var uppe tidigt och körde och besiktigade Dotterns bil. Inga anmärkningar... skönt. Och tänk att de numera har service på en lördag. För några år sedan kunde man knappt få en tid alls och absolut inte när man var ledig utan man var tvungen att vara ledig från jobbet. Deras arbetstider har nog ändrats en del sen de sålde ut Bilprovningen. Två sidor av det myntet om man säger så...

En sväng sen till svärföräldrarna i Fjälkinge och därefter en liten runda till stan också för att handla present till morgondagens kalas hos Bror.

Läser (eller lyssnar) just nu på Liza Marklunds nya bok "Du gamla, du fria" och maken frågade om den var bra. Och Ja, den är helt OK men jag måste säga att hon mer och mer och oftare och oftare använder sitt författarskap till att lufta sina egna politiska åsikter och det gillar jag inte. Antingen skriver man en politisk bok eller så håller man sig till underhållningsgenren... så kan jag som läsare välja vad jag vill läsa.

Nu lite skidskytte

//Farmskan


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0