Gamlingarna på plats

Sophämtningen här nere går till så att man slänger allt skit i en plastsäck och den får ställas ut på gatan antingen tisdag eller fredag morgon. I säcken finns allt från matavfall till papper och plast i en enda röra. Inte sortering så långt ögat når... Sen finns det ju alltid dom som inte vill ha soporna inne i lägenheten under mellantiden utan helt sonika sätter ut den ändå och då kommer dom... fiskmåsarna. Och vips har man äckliga matrester och sopor över hela gatan som sen ligger där hela veckan. Så jäkla äckligt och så märkligt i dessa tider att man inte kan ha bättre system. Sverige är fantastiskt på det viset även om man är trött på sortering ibland!



Igår kväll anlände Modern och Rolf till Amsterdam... trevligt med lite besök för då får vi chansen att se stan. Det blir inte så mycket turistande när man är själv liksom. Jag och maken var och mötte dem på stationen och sen gick vi hem och käkade lite gott och drack lite rött till det. Lite småsnack och kortspel fick avsluta kvällen... för vi skulle upp tidigt hade vi bestämt för att slippa köerna till Anne Franks museum.

Vi slapp inte köerna till Anne Franks museum... När vi väl kom dit så ringlade sig kön lång men vi trotsade det och ställde oss snällt. Det tog väl ungefär 45 minuter innan vi kom in men det var det värt. Sällskapet tyckte det var riktigt spännande och nu är de sugna på att läsa boken. Man blir liksom det när man varit där.

Sen har vi vandrat runt och kikat på Rijksmuseum, Leidseplein, lite fika och pannkakor, någon öl och ja... bara hyggat oss i största allmänhet. Och Amsterdam visar sig också från sin bästa sida... sol idag! Måste bara visa en bild på en bil som vi såg idag där klädseln var lite udda om man säger så. Orange givetvis men ack så gräslig fluff...



Den vill man inte gärna tappa smulor i...

//Farmskan


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0