Pata Negra

9 grader och regn sa piloten när vi landade igår eftermiddag... 9 grader!! Det är typ kallare än det var på julafton. "Välkommen till Holland" säger mina kollegor och då förstår man att man kanske skulle väntat på ett varmare land (*ler*). Det kändes lite att flyga hemifrån efter fyra härliga dagar men så är man inne i det lika snabbt igen. När jag kom fram till lägenheten stod balkongdörren och fönstret bredvid vidöppet och det var svinkallt i lägenheten. Då hade målarna varit där i fredags och trott att jag skulle komma hem och därför låtit det stå öppet för att torka. Det har alltså stått öppet sådär i två dygn... tur att inget blivit stulet men ännu mera tur att inga äckliga möss eller så tog sig in. I varje fall har jag inte sett några ännu.

Vi var fyra stycken som flög ner igår och vi gick ut för att käka lite kvällsmat på en Tapas-restaurang som heter Pata Negra. Vet inte riktigt hur jag skall förklara denna för er men den är liten, trång, kaotiskt, nästan lite sjabbig och fullpackad med folk. De har fantastiska tapas rätter och det är så härligt att gå dit. Man hör i och för sig ingenting under hela måltiden vad sällskapet säger men det får man ta. Atmosfären är riktigt häftig och deras lufttorkade skinka bara smälter i munnen... me like!

Idag har jag varit i Leiden och för första gången gav jag mig iväg med bil. Fick låna kollegans bil (som hade navigeringssystem förstås) och sen kastade jag mig ut i trafiken. Det fick oväntat bra måste jag säga även om jag körde fel avfart någon gång. Resan till Leiden tog ca 30 minuter och sen spenderade jag 21 minuter med att hitta en parkering. Helt otroligt!! Där fanns små fickor men dom vågade jag mig inte på, fickparkering med lånad bil... nja kanske inte... Men man lär sig väl så småningom. Men det var gott att köra lite bil igen.

Dagens glada nyhet: Värmen är tillbaka på kontoret = Jacka av!

//Farmskan



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0