Farväl och Välkommen

Fy vad en helg går fort! Nu är tjejerna hemma igen efter härlig helg tillsammans. Strålande väder idag när vi gick upp så vi hastade bort till kanalbåtarna så vi skulle hinna en tur innan det var dags för dem att åka till flygplatsen. Trångt på kanalerna idag märkte vi för det är nämligen idag han kommer till stan... Sinterklaas (berättar mer om det om en stund). Efter turen var det dags att bege sig mot Centralen så vi stod snällt och väntade men inte kom där någon spårvagn. Efter en stund körde en taxi förbi och hojtade att de var inställda på grund av jul-paraden. Grattis... snabba fötter springa tripp tripp tripp till tunnelbanan istället. Väl där skulle vi köpa biljetter till flygplatsen och då var det banarbete så de fick åka buss halva sträckan. Hmmm... verkar inte som om dom har vidare tur med sina resor. Men men... nu är de hemma i varje fall igen och allt har gått bra. Här är väldigt tomt och tyst i varje fall, skillnad att vara en person eller sex personer (*ler*)
 
Men tillbaka till Sinterklaas... idag var det dagen D då han kom med sin båt till Amsterdam. Ja ni hör ju själv... med båt och dessutom ifrån Spanien. Vad hände med Nordpolen och renarna? Han kommer alltså med båt till hamnen och med sig har han runt 700 svarte Pete (!?) och 5.000 kg pepparnötter att dela ut till barn som är snälla. Med sig tar han önskelistor och sen kommer han tillbaka den 5 december med paket. Mycket märkligt!
 
Var alltså en stor parad idag som gick igenom stan... först kommer alla svarte Pete och sist kommer Sinterklass ridande på sin svarta häst (som man också måste ge morötter...). De sjunger dessutom julvisor som ingen människa utanför Holland någonsin hört. Jag vill ha vanlig jul ju!!
 
 
 
 
Jag tycker mer han ser ut som påven i Rom...

Jag drömmer om en jul hemma....
//Farmskan


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0