B-R-Y-S-S-E-L

B - Bidé på rummet var inte vad man hade förväntat sig riktigt. Trodde det var helt ute faktiskt... men så är de ju halvt om halvt fransmän också och det var väl dom som uppfann det en gång tror jag. Strunt samma... onödigt är det i varje fall, hade hellre sett att de utökat det hela med en dusch istället för badkar.
 
R - Restauranger finns där en massa men mer eller mindre alla är snabbmatsrestauranger eller sådana där man ser på alla turistorter med tryckt meny där alla rätter finns på bild. Tänk semesterresa så fattar ni. Vi hade faktiskt fullt sjå att hitta några vettiga restauranger vilket kändes lite synd nu när vi skulle fira lite. Och servicen skall vi inte tala om. Tror inte jag såg en enda servitör / servitris som log på hela tiden vi var där. Makalöst!
 
Y - Ytor... ja, Bryssels stadskärna är inte så stor så man går enkelt över den på några dagar och ser allt man behöver se. Ytan på vårt rum var inte heller så stor... undrar om det hänger ihop?
 
S - Sevärdheter. Tja, det kan man leta i månen efter tycker jag. Manneken Pis var ju ingenting att se, Europa parlamentet är väl kul och se, en och annan kyrka och museum... annars ingenting. Varannan affär är en chokladbutik och varannan är en turistshop. Du kan ha tur att de sprängt in en liten affär som säljer dukar och dopklänningar också däremellan. Suck!
 
S - Station Syd, där skulle tåget stanna. Jag frågade konduktören (OBS! Fransman) om detta var centralstationen. Han svarade att det finns bara en station i Bryssel. OK... men är det centralstationen. Ja, men de kallar den för Syd, tillade han sen lite på slutet och himlade med ögonen. Men jag vet inte... Station Syd var inte centralstationen och där fanns dessutom ytterligare några stationer att åka ifrån, så är det någon man skall himla med ögonen mot så är det väl honom... Bara att använda apostlahästarna.
 
E - Europainfluerat... jajamen, den blåa flaggan med stjärnorna vajar överallt

L - Lurade? Hotellet vi bodde på skulle enligt utsago vara 5-stjärnigt. Men de sista två stjärnorna hade de nog ritat dit själva. Läget var perfekt... mitt i stan. Lobbyn var magnifik och även ytorna runt omkring receptionen... men i övrigt? Rummet var knappt värt någon stjärna tyckte jag. Utslitna sängar (och vad är det med europeer som inte använder bäddmadrass!!) som var hårda som sten. Uttag som hängde från väggen, ett badrum som verkligen behövde renoveras och man blir allt lite besviken även om man bara skall sova där. Jämför de här två så förstår ni...

  


Men de kunde ta betalt som ett 5-stjärnigt. 4 frukostar + två koppar kaffe och en vatten
Till det facila priset av... trumvirvel... 136 euro. Maken storknade!
 
//Farmskan


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0