Dubbelmoral

Idag skall vi prata om dubbelmoral. Antingen är det jag som är totalt trög (förmodligen) eller så har de faktiskt en släng av dubbelmoral mina nya landsmän. De är ju som ni vet väldigt måna om sin frihet, ingen skall tala om för dem vad de skall göra eller inte göra. Och med ingen är det mycket frågan om att myndigheterna inte får bestämma och reglera saker, människan bestämmer själv.

Detta innebär att man cyklar utan hjälm, med ibland upp till tre barn i barnsadlar på cykeln, i rusningstrafik bland spårvagnar och bilar. Det är ingen lek. Och om man säger som så, barnsadlarna är inte sådana som vi har med nackstöd och annat bra-å-ha utan mer... modell 50-tal.
Motiveringen: "Man väljer själv vilken risk man vill ta med sina barn..."

Detta innebär också att man röker hasch på coffee-shops, man får lov att odla hasch hemma till egenbruk, man får lov att röka lite här och där och vara hög som en skorsten. Inga problem liksom
Motiveringen: "Hash är inte beroendeframkallande, det visar alla studier..."

MEN... att ta ett lån eller köpa något på avbetalning. Nej men fy och usch så farligt. Här finns det restrictions och lagar och förordningar, modeller som måste följas och "Usch för att jobba i den farliga finansieringsbranschen". Ja, jag vet inte... är det dubbelmoral eller är jag bara partisk?

//Farmskan


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0